logo |

News

    Home   >     Industry    >     Main body

    80% Forex Trader Buang Duit!

    Abstract:80% Forex Trader Buang Duit!
    jjj.jpeg
    Ini kisah bagaimana seorang trader boleh kecundang dalam dunia trading sehingga ada yang sudah tidak lagi kembali menjejakkan kaki dalam arena yang penuh pancaroba ini.

      HARAPAN

      Ketika baru hendak bermula, trader akan menanam hasrat yang tinggi untuk mengaut seberapa banyak keuntungan yang boleh selepas terinpirasi melihat kejayaan “sifu-sifu” yang pamerkan keputusan lumayan setiap hari.

      Pelbagai kisah kejayaan terhidang di platform-platform media sosial sehingga membuatkan trader berfikir bahawa trading adalah lubuk duit untuk trader cepat kaya.

      “Jika mereka boleh berjaya dengan mudah, kenapa aku tak boleh jadi sama seperti mereka?”

      TAMAK

      Jadi, trader memulakan trading dan sebaik sahaja meletakkan posisi dagangan tanpa mengira risiko, trader mula mengira keuntungan lumayan yang bakal diperolehi dalam masa singkat dan mula berangan pelbagai barang berjenama yang mahu dibeli selepas itu.

      Selepas posisi mula pamerkan kerugian, trader akan bermonolog; “Sekejap je price reverse ni, aku kena tunggu lama sikit baru dapat profit kaw-kaw nanti.”

      TAKUT

      Posisi BUY, tapi harga semakin jatuh lebih rendah. Nilai kerugian yang dipaparkan pada akaun semakin besar. Trader mula gelisah dengan situasi yang bertentangan dengan jangkaan awalnya.

      “Kalau aku tak ‘cut-loss’ awal-awal ni, boleh lingkup akaun aku ni. Baik aku tutup dan masuk ‘sell’ pula sebab harga macam nak turun jauh lagi ni.”

      SESAL

      Akhirnya trader alami kerugian akibat gagal mengawal risiko dan tiada persediaan sebelum memasuki pasaran. Bermacam-macam situasi sebenarnya yang membuatkan pelabur sesal kerana tersalah membuat keputusan, “ruginya tak masuk lebih awal”, “sepatutnya aku dah close position dari tadi lagi”.

      Jika anda masih terperangkap dalam kitaran yang tak berpenghujung ini, sedarlah sebelum terlambat. Masih ada masa untuk anda bertindak dan mengubah keadaan.

          ==========

            WikiFX, a global leading broker inquiry platform!

            Use WikiFX to get free trading strategies, scam alerts, and experts experience!

            ╔════════════════╗

            Android : cutt.ly/Bkn0jKJ

            iOS : cutt.ly/ekn0yOC

            ╚════════════════╝

      wiki

    Latest News

    Malaysian Ringgit

    • United Arab Emirates Dirham
    • Australia Dollar
    • Canadian Dollar
    • Swiss Franc
    • Chinese Yuan
    • Danish Krone
    • Euro
    • British Pound
    • Hong Kong Dollar
    • Hungarian Forint
    • Japanese Yen
    • South Korean Won
    • Mexican Peso
    • Malaysian Ringgit
    • Norwegian Krone
    • New Zealand Dollar
    • Polish Zloty
    • Russian Ruble
    • Saudi Arabian Riyal
    • Swedish Krona
    • Singapore Dollar
    • Thai Baht
    • Turkish Lira
    • United States Dollar
    • South African Rand

    United States Dollar

    • United Arab Emirates Dirham
    • Australia Dollar
    • Canadian Dollar
    • Swiss Franc
    • Chinese Yuan
    • Danish Krone
    • Euro
    • British Pound
    • Hong Kong Dollar
    • Hungarian Forint
    • Japanese Yen
    • South Korean Won
    • Mexican Peso
    • Malaysian Ringgit
    • Norwegian Krone
    • New Zealand Dollar
    • Polish Zloty
    • Russian Ruble
    • Saudi Arabian Riyal
    • Swedish Krona
    • Singapore Dollar
    • Thai Baht
    • Turkish Lira
    • United States Dollar
    • South African Rand
    Current Rate  :
    --
    Amount
    Malaysian Ringgit
    Available
    -- United States Dollar
    Risk Warning

    The Database of WikiFX comes from the official regulatory authorities , such as the FCA, ASIC, etc. The published content is also based on fairness, objectivity and fact. WikiFX doesn't ask for PR fees, advertising fees, ranking fees, data cleaning fees and other illogical fees. WikiFX will do its utmost to maintain the consistency and synchronization of database with authoritative data sources such as regulatory authorities, but does not guarantee the data to be up to date consistently.

    Given the complexity of forex industry, some brokers are issued legal licenses by cheating regulation institutes. If the data published by WikiFX are not in accordance with the fact, please click 'Complaints 'and 'Correction' to inform us. We will check immediately and release the results.

    Foreign exchange, precious metals and over-the-counter (OTC) contracts are leveraged products, which have high risks and may lead to losses of your investment principal. Please invest rationally.

    Special Note, the content of the Wikifx site is for information purposes only and should not be construed as investment advice. The Forex broker is chosen by the client. The client understands and takes into account all risks arising with Forex trading is not relevant with WikiFX, the client should bear full responsibility for their consequences.